Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

Το λουλούδι των συναισθημάτων


Ένα σύγχρονο θέμα, το οποίο επεξεργαζόμαστε στο νηπιαγωγείο  είναι τα συναισθήματα. Στον παρακάτω σύνδεσμο θα δείτε μία ενδιαφέρουσα δράση η οποία σχεδιάστηκε από τις νηπιαγωγούς του κλασικού τμήματος του 12ου Νηπιαγωγείου Βέροιας Αγορίτσα Τζήμα και Γιώτα Τσαρτσαρή και υλοποιήθηκε από τα νήπια 


https://docs.google.com/file/d/0B2_e1YK0J_0jQUMwVUx4VjhGaGs/edit

Κυριακή, 8 Απριλίου 2012

Οι ανάγκες των παιδιών

Το νηπιαγωγείο Ράχης ως υποστηρικτής της Unicef δούλεψε ένα σχέδιο εργασίας με θέμα "τις ανάγκες των παιδιών". Στο παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε  να δείτε τις δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν και αξίζουν της προσοχής σας.
https://docs.google.com/file/d/0B2_e1YK0J_0jWEtvZTlaV1pUMS1Ib2Zob1RIMW9FUQ/edit

Οι σημαίες

Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου το ολοήμερο τμήμα του 3ου νηπιαγωγείου Μακροχωρίου με νηπιαγωγούς την Αλέκα Κουτσογιώτα και Μίμα Τσαλέρα  δούλεψαν ένα σχέδιο εργασίας με θέμα τις σημαίες. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε πώς μέσα από απλές όπως άλλωστε συνιστάται να είναι οι δραστηριότητες στο νηπιαγωγείο  τις  ιδιαίτερα δημιουργικές προσπάθειες των νηπίων:

https://docs.google.com/file/d/0B2_e1YK0J_0jc2dNM0RRU05TLUNkVUtoM01HdWwzdw/edit

Χελιδονίσματα

Η αναβίωση του  αρχαίου εθίμου της "Χελιδόνας" έδωσε την ευκαιρία στα νήπια του νηπιαγωγείου Ράχης  να αναπτύξουν ποικίλες δράσεις τις οποίες μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/file/d/0B2_e1YK0J_0jVGVscjJkR1hUX09Rbk9Fajh1X1ljdw/edit

Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

Τα συναισθήματα


Στον παρακάτω σύνδεσμο θα δείτε ένα ενδιαφέρον σχέδιο εργασίας που εκπονήθηκε από τα νήπια  με την καθοδήγηση της νηπιαγωγού του τμήματος Ελπίδας Κελεσίδου και αφορά στα συναισθήματα:
https://docs.google.com/document/d/1DZbj78Xn2-vQ8eAGREsrVFqNZ7UHn_1M7jmHB4ImmrM/edit