Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόγραμμα Comenius


Eννέα  Ευρωπαϊκά Νηπιαγωγεία  (Ελλάδα,  Κύπρος,  Ισπανία, Ρουμανία, Λετονία, Πολωνία, Γερμανία,  Ιταλία και Τσεχία), με «εξερευνητικό όχημα» το πρόγραμμα Comenius και «διαρρηκτικό» εργαλείο την τέχνη, αποφάσισαν αν απελευθερώσουν την παγκόσμια Ειρήνη από τη φυλακή στην οποία την έχουν κλείσει οι «Μεγάλοι», να παραβιάσουν τα μυστικά της φύσης και της ζωής και εντέλει να ζήσουν. 
Από τον Αύγουστο του 2010 ως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2012,  το 7ο Ολ. Νηπιαγωγείο Νάουσας συμμετείχε στο  Πρόγραμμα Comenius ως συντονιστικό Νηπιαγωγείο.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε  από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) της χώρας μας.
      Όπως αναφέρουν οι νηπιαγωγοί του 7ου Νηπιαγωγείου Νάουσας  Δόμνα  Ελευθεριάδου και Φιλιώ Κοροσίδου σε όλα τα νηπιαγωγεία, η τέχνη έγινε η ζωή τους και η φύση η πηγή της έμπνευσής τους. Μελέτησαν την Τέχνη και τη Φύση σε βάθος, ανακάλυψαν την αλληλένδετη σχέση τους, άκουσαν τους ήχους τους, εμπνεύστηκαν από τα χρώματά τους.
Ζωγράφισαν, τραγούδησαν, χόρεψαν, υποδύθηκαν θεατρικούς ρόλους, γνώρισαν καλλιτέχνες από όλες τις χώρες, αντάλλαξαν υλικά, σκέψεις, ιδέες. Συνδημιούργησαν.
Έζησαν μέρες γνώσης, συνεργασίας, αδελφοσύνης, ειρήνης. Όλοι όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους  απόλαυσαν, παιδαγωγικά παιχνίδια, φωτογραφίες, έργα τέχνης, παραμύθια, τραγούδια, χορό, μουσική, εκθέσεις, διαγωνισμούς, αλλά και γαστρονομικές στιγμές . 
Η ΤΕΧΝΗ έγινε τελικά, γέφυρα Επικοινωνίας, Φιλίας και Ειρήνης για όλoυς!
Δείγματα της δουλειάς τους, το «ΚΕΡΔΟΣ τους», είναι τα προϊόντα που μπορείτε να δείτε στους παρακάτω συνδέσμους:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.