Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Συνεργασία νηπιαγωγών γενικής και ειδικής αγωγής

Σήμερα 11/12/2013,   στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας πραγματοποιήθηκε ενημερωτική/επιμορφωτική συνάντηση σε συνεργασία με τη Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής κα Κωνσταντίνα Πηλείδου και το ΚΕΔΔΥ Ημαθίας και θέμα «Η λειτουργία των Τμημάτων Ένταξης και της Παράλληλης Στήριξης στα Νηπιαγωγεία, και η αναγκαιότητα συνεργασίας των Εκπαιδευτικών Γενικής και Ειδικής Αγωγής».

Η ατζέντα της συνάντησης περιλάμβανε:
1. εισήγηση της κας Πηλείδου σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των τμημάτων ένταξης και της παράλληλης στήριξης.
2. Παρουσίαση του πλαισίου λειτουργίας του ΚΕΔΔΥ από την κα Ελένη Τέτου (κοινωνική λειτουργός του ΚΕΔΔΥ Ημαθίας)
2.  παρουσίαση προγράμματος συνεργασίας τμήματος ένταξης και γενικής τάξης από τις κυρίες     Τσαμήτρου Ελένης (ειδική παιδαγωγός) και Πίτση Αναστασίας (νηπιαγωγός γενικής τάξης).

Συνοψίζοντας τους προβληματισμούς και  τα ερωτήματα που τέθηκαν μπορούμε να πούμε ότι:
1. όσον αφορά στους μαθητές  δεν αρκεί η συνύπαρξή τους για να προκύψουν οφέλη αλλά χρειάζεται προσεκτικός σχεδιασμός εκπαιδευτικών προγραμμάτων πλούσια σε κοινωνικές δραστηριότητες και εξατομικευμένη και προσωποποιημένη διδασκαλία.
2. όσον αφορά στο εκπαιδευτικό προσωπικό  μέσα από την κοινή προσπάθεια και συστηματική συνεργασία για τη στήριξη όλων των μαθητών οι εκπαιδευτικοί αποκτούν γνώσεις  και εφόδια, χρήσιμα σε κάθε περίπτωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.